Margainio aliejus

Margainio aliejus

12.00

Talpa: 250 ml.

Margainio aliejų spaudžiame iš Lietuvos ūkininkų užaugintų sėklų, kurios subręsta rudenį. Aliejus yra skaidrus, šiek tiek gelsvos spalvos, turintis labai švelnų kvapą, beskonis, todėl labai tinkamas naudoti ir virtuvėje🍽. Gardinkite juo salotas 🥗, košes 🍚, įmaišykite šaukštelį aliejaus į žaliuosius kokteilius 🍵, sultis 🧃ar tiesiog gerkite gryną aliejų  po šaukštelį kasdien 🥄.

Kategorijos: ,

Pasidalinti

Aprašymas

Margainio aliejų spaudžiame iš Lietuvos ūkininkų užaugintų sėklų, kurios subręsta rudenį. Aliejus yra skaidrus, šiek tiek gelsvos spalvos, turintis labai švelnų kvapą, beskonis, todėl labai tinkamas naudoti ir virtuvėje🍽. Gardinkite juo salotas 🥗, košes 🍚, įmaišykite šaukštelį aliejaus į žaliuosius kokteilius 🍵, sultis 🧃ar tiesiog gerkite gryną aliejų  po šaukštelį kasdien 🥄.

Kuo naudingas šis dygliuotas margainio augalas? Visų pirma jame apstu mikro ir makroelementų, vitaminų A, E, F, K ir B grupės. 1 g tikrojo margainio yra 16,6 mg kalcio, 9,2 mg kalio, 4,2 mg magnio, 0,08 mg geležies, 0,1 mg mangano, 1,16 mg cinko, 0,15 mg chromo, 22,9 mg seleno, 0,09 mg jodo ir 22,4 mg boro.
Farmacijoje tikrasis margainis vertinamas dėl cheminės medžiagos silimarino, kuris:
• saugo kepenis ir gerina jų veiklą;
• silimarinas padeda nuo įvairaus pobūdžio apsinuodijimų (taip pat ir alkoholiu);
• ūmių ir lėtinių ligų;
• įvairių stadijų kepenų cirozės;
• naudojamas gydyti venų varikozei;
• naudojamas gydyti artritui;
• tulžies pūslės akmenligei;
• diabetui;
• malšinti dantų skausmą;

Rekomenduojama vartoti ne daugiau 3-jų šaukštų per parą.

Nerafinuotas, nefiltruotas, natūralus, šviežias šalto spaudimo aliejus tiesiai iš ūkio